OPETTAJANA

Sekä taiteen tekemisellä että oman historiallisuuden hahmottamisella voi ymmärtää paremmin toisia, maailmaa ja itseä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Valokuva: Meeri Rasivirta

Olen siis kuvataideopettaja. Kulttuurihistorian sivuaine pätevöittää minut myös opettamaan historiaa peruskoulussa. Taidehistorian sivuaine tukee sitä mukavasti. Oman mausteensa antavat animaatiokoulutukseni ja draamakasvatuksen perusopinnot.

Tällä hetkellä opetan Espoon kuvataidekoulussa ja Annantalossa. Olen työskennellyt kolmannella sektorilla – pitänyt erilaisia kursseja, kerhoja ja työpajoja niin kansanopistossa, työttömien nuorten starttipajalla että vieraillut kouluilla ulkopuolisena animaation asiantuntijana. On kiva reissata eri paikoissa ja kohdata erilaisia ihmisiä.

IMG_20171127_173940
Taiteilijat työssään Kemijärvellä

Olen kiltti, rauhallinen ja innostunut siitä mitä teen ja näen. Olen kiinnostunut elokuvista, mediasta, historiasta, kulttuurista, yhteiskunnasta ja muista laajoista kentistä ja pidän niiden yhdistämisestä taiteeseen. Taiteen tekemisen ei saisi koskaan rajoittua luokan seinien sisäpuolelle eli tuntua irralliselta muusta elämästä. Haluan kehittyä itse jatkuvasti ja kehittää yhä parempia opetuskokonaisuuksia. Parhaita puoliani on ideointi ja laaja osaamiseni – hallitsen vähäsen sieltä kun täältä.

Pidän ideoista, prosesseista, oivaltamisesta, vinksauttelusta, laatikon ulkopuolelle poistumisesta ja kasvamisesta.

Sinulla on ammattimainen ja asiantunteva ote kaikkeen, mitä teet. Olen seurannut Kylli kamera, Animoitu omakuva ja Muista lumoutua -työpajojasi vaikuttuneena. Tiedon määrä, joka sinulla on valokuvauksesta, animaatiosta ja elokuvasta sekä lämmin ote lasten kohtaamiseen, on ihailtavaa. Tavoitat lapsen mielen, koska oma mielikuvituksesi on värikäs ja vilkas. Taitavasti tehdyt esimerkkikuvituksesi innostavat lapsia. Ihailen sitä, kuinka osaat rakentaa työpajakokonaisuutesi. Lapsille mahdollisesti tylsätkin historialuennot muuttuvat sinun rakentaminasi jännittäviksi seikkailuiksi. 
Anri Gorski, työpari Rovaniemen mediakerhossa
tyopaja_netti
Tekemäni mainos työpajoillemme Rovaniemen mediakerhossa 2017.